coffee break moments

Márciusi könyvajánló

Márciusi könyvajánló

reginaaa.jpg

     Tudjátok mi a jó abban, hogy itthonról dolgozok? Az, hogy végre egy kicsit több időm van olvasni, és végre ki tudom olvasni egy olyan könyvet amire már nagyon kíváncsi voltam.
     Ákody Zsuzsa megtisztelt azzal, hogy az egyik könyvéből küldött nekem egy példánnyal, a Lélekrablóból.
Már a címe is kíváncsivá tett nagyon, hogy mégis ilyen titokzatos címmel mi lehet a történet.
Ahogy elkezdtem olvasni mar első oldaltól megtetszett és rájöttem, hogy ez is egy olyan könyv lesz, amit nem tudok majd letenni. Nagyon szpoilerezni nem szeretnék, így inkább a cselekményről annyit szeretnék elárulni, hogy a könyv 2 szálon, 2 személy különböző, de mégis hasonló hangulatú történetet mesél el az író.
Az egyik egy fiatal lány Kunigunda, aki iskolába jár, és színésznő szeretne lenni. A másik főszereplő egy Gyurka nevezetű srác, aki az édesanyjával és a "mamájával "besegít a falu tisztelesének.
Mind a két szereplő a saját útját járja és annyira izgalmas az egész, hogy amennyire különbözik, az életük annyira hasonlít is egyben. A könyvet, ahogy olvassuk, megismerkedünk még pár szereplővel, és el is veszítünk egy párat sajnos. Mindig, mindig akkor jön egy meglepetés, amikor nem számítunk rá.
Ez főleg igaz a végére. Az utolsó fejezetben már azt hittem, hogy szépen le lesz zárva a történet, úgy ahogy én elképzeltem, és hogy nem lesz már meglepetés. Ooo, dehogynem lett! Annyira meglepett a könyv vége, hogy az utolsó fejezetet többször is átolvastam, hogy tényleg bizonyosodjak meg róla hogy jól értelmeztem-e a dolgokat.

    Nem szeretnék a cselekményről többet mondani, de higgyétek el, hogy ezt a könyvet kár lenne bárkinek is kihagyni. Könnyen érthető a könyvben a megfogalmazások, így hamar "emészthető "és gyorsan olvasható.
Mindenkinek szívből ajánlom, és még egyszer ezen a cikken keresztül is meg szeretném köszönni Àkody Zsuzsának a könyvet és a kedves kis üzeneteket, amit a könyvben és könyv mellé írt nekem !

 

puszi és ölelés

20181228_230729_0001.png

Eddigi könyvajánlóim: 

https://coffeebreakmoments.blog.hu/2020/02/10/egy_igazan_kulonleges_konyvajanlo

https://coffeebreakmoments.blog.hu/2019/10/27/a_konyv_amit_nem_tudtam_letenni

https://coffeebreakmoments.blog.hu/2019/10/06/konyvajanlo_744

Márciusi könyvajánló Tovább
Karantén...

Karantén...

ee0c2f87c29a8f5eeb838c436538550c.jpg

   Sose gondoltam volna, hogy én ilyet át fogok élni az életemben ami most van. Amikor az első hírt hallottam még januárban a korona vírusról azt hittem, hogy hozzánk biztos nem fog elérni. Tévedtem !

    Még szinte akkor se fogtam fel a dolgokat úgy igazából, amikor a főnököm mondta, hogy most már otthonról fogunk dolgozni. Néha annyira álomszerűnek tűnik az egész...és én még így is a szerencsésebb emberek közzé tartozom, hogy otthonról tudok dolgozni, viszont így is vannak rossz pillanatok, amikor úgy kimennék egy kicsit a városba, de nem lehet, most meg már főleg nem.

   Szerintem sok ember van abban a helyzetben amiben én, és sokan még sokkal rosszabba is, akiket nagyon nagyon tudok sajnálni !  Túl kell éljük ezt  a helyzetet, egyszer ennek is vége lesz!  Viszont ahhoz, hogy mentálisan is egészségesek maradjunk, hoztam pár ötletet, hogy a karantén idején mivel lehet elütni az időt , akkor is ha nem dolgozol, és akkor is ha igen.  Remélem ezzel egy pár embernek tudok segíteni ebben a szomorú és tehetetlen helyzetben.

1. Úgy gondolom, hogy ahhoz , hogy ne laposodjunk el a szinte egybefolyt napokban ki kell alakítson minden ember saját magának egy kis napi rutint, amit minden nap próbál betartani.  Nekem például sokat segít az, hogy hiába nem megyek dolgozni az irodába reggelenként, de a reggeli rutint így is betartom ugyan úgy mintha dolgozni mennék. 

2. Mozgás ! az egészséges élethez nagyban hozzájárul a mozgás fontossága. Ezt pedig főleg most nem szabad elhanyagolni. Az interneten keresztül számos torna vagy joga gyakorlatokat tud találni az ember csak keresni kell. Ezzel nem csak a testedet tartod fitten, hanem az edzés a stresszt és a feszültséget is csökkenti, és valljuk be, ebbe a helyzetben kicsit stresszesebb mindenki. Találd meg a magadnak legmegfelelőbb tornagyakorlatokat. Hajrá!

3.Próbálj ki új ételeket , recepteket, kísérletezz és étkezz egészségesebben!  Ez is egy jó kis program tud lenni, nem csak finomakat egészségeseket ehetsz, hanem kreatívan töltheted az időt és fejlesztheted a főző tudományodat is.

4. Olvass vagy tanulj valami újat ! Kezdj el tanulni egy nyelvet, vagy egy program használatát, vagy esetleg te is írj egy blogot, végtelen lehetőség van amit most a szabadidőben kipróbálhatsz. Természetesen csak házon belül :).

6. Keresd meg a régi barátaidat, ismerőseidet, és kérdezd meg, hogy hogy vannak. Neked is jól esne ugye, ha egy régen nem látott ismerős felhívna, hogy megkérdezze, hogy érzed magad ! Te is keresd meg őket. Ápold a kapcsolataidat !

7. Csináld meg a régen tervezett takarításokat , a szekrényekből dobd ki a régóta nem használd dolgokat !

8. Ha nem egyedül élsz hanem a családoddal, vagy pároddal, légy hozzájuk türelmes és kedves ! Hidd el, nekik sem olyan könnyű ezzel az új helyzettel megbarátkozni . Ide tartozik az is, hogy kommunikálj velük!  Beszéljétek meg ha valami bánt , ebben a helyzetben nem szabad magadban tartani a dolgokat.

9. Ha pedig egyedül vagy, távol a családodtól akkor pedig minden nap szánj arra időt , hogy elmondasz értük egy imát és beszélgetsz velük. 

10. Bízz ! Imádkozz ! Próbálj pozitív lenni ! Meditálj ! Tudom, tudom,...nem olyan könnyű ebben a helyzetben , főleg , hogy napról napra csak rosszabb lesz és még a végét nagyon nem látja senki.  Ezen is túl leszünk , és ha tudunk pozitívan gondolkodni akkor pedig mindennel meg tudunk birkózni. 

11. Sírj ! Ha szomorú vagy, ha eleged van az egész helyzetből, sírj, add ki magadból. A sírás nem szégyen ! szóval ha épp sírni van kedved, hát sírj !

12. Maradj otthon ! Tartsd be a szabályokat ! Nem könnyű tudom, nekem se , neked se, senkinek se. Úgy gondolom, ha mindenki betartaná akkor talán van arra egy kicsike esély, hogy az egész karantén helyzetnek hamarosan vége lesz...bízzunk a legjobbakban !

 

Vigyázzunk egymásra , és magunkra !

puszi és ölelés

20181228_230729_0001.png

 

Karantén... Tovább
Lassuljunk le !

Lassuljunk le !

    8fdc2d27c99642ecb845d0996de76532.jpg  Szerintem senkinek nem kell, bővebben elmagyarázzam, hogy most mi a helyzet szerte a világban.  Hónapok óta halljuk, hogy mi ez a vírus, hogy épp melyik országban csap le, és hogy milyen intézkedéseket hajt végre az adott ország. Ezeket a tényeket tudva és hallva minden nap a hírekből, vagy olvasva különböző oldalakon, az embereknek elég nagy százaléka nem igazán fogja fel, hogy ez esetleg vele is megtörténhet.  Én is így vagyok, voltam. Amíg úgymond az én országomban ahol élek (Magyarország) nem lett meg az első fertőzött addig azt gondoltam, hogy velünk úgy se fog semmi durva történni (én naiv). Aztán jöttek hirtelen azok a hírek, amikről rájöttem, hogy nem álmodom, és igen is a vírus nem válogat. Bár én nem vagyok beteg, de lelkileg számomra is elég megterhelő ez az egész. Már csak az a tudat, hogy például bezárták az egyetemeket, és még ügyet intézni se tudok bemenni, ha oda kerülne a sor. Vagy, hogy határozatlan ideig itthonról kell, dolgozzak. A legnagyobb felébredés pedig akkor jött számomra, amikor a határátkelőket lezárták, és rájöttem, hogy lehet, hónapokig nem fogok találkozni a szüleimmel. Nem mentem minden héten haza hozzájuk, viszont mindig megnyugtatott az a dolog, hogy bármikor hazamehetek, és nem gátol meg benne semmi. Viszont most, ez a bizonytalanság, hogy mikor lesz ennek vége, és hogy hogyan lesz ennek vége ez a legrosszabb dolog. Nem tudják az emberek, hogy meddig tart ez az egész, és hogy lesz–e esetleg rosszabb.

   Ha nem akarjuk azt, hogy a mi helyzetünk is olyan legyen, mint az olasz embereknek, akkor muszáj kicsit lelassulnunk. Muszáj betartanunk bizonyos szabályokat, még ha nem is tetszik. Nem szabad pánikszerűen viselkednünk, mert idővel minden rendben lesz , de addig is nem mindegy, hogy mennyire alkalmazkodunk az új élethelyzethez.

  Próbáljuk meg ebben az új helyzetben is meglátni a jót, mert nincsen olyan rossz dolog a világon, aminek nem lenne egy legkevesebb pozitív hatása.

Nézzünk most egy pár pozitív dolgot ebben az egészben:

  1. Tehetünk ellene: igen, tehetünk, nem könnyű, de legalább meg van nekünk adva a lehetőség, hogy tehetünk valamit. Otthon maradni, nem találkozni senkivel, és mindent fertőtleníteni. Lelkileg nagyon megterhelő, de úgy gondolom, hogy ez még mindig jobb, mintha tétlenül ülnénk egy helyben.
  2. Oktatás: itt főleg az általános és gimnáziumi iskolákra gondolok. Nekik egy teljesen új világ nyílt meg és ez nem feltétlenül rossz.
  3. Home office: ezt én is megtapasztalom, ha tetszik, ha nem, de most egy ideig itthonról kell, dolgozzak, és bármennyire szeretem azt a környezetet, az embereket, akikkel együtt dolgozok, most egy ideig csak virtuálisan találkozhatok velük.
  4. Lesz ellenszer: legalább is azt olvastam, hogy már dolgoznak rajta, hogy legyen, és ez jó dolog.
  5. Nincs rohanás: az emberek rohannak. Reggel a munkába, a suliba, aztán vásárolni és még ki tudja, hogy hová. Meg kell tanulnunk lelassulni, és őszintén megmondva szerintem mindenkinek jót fog tenni.

 

Mi lesz ezután? Nem tudom, senki nem tudja, viszont ebben a helyzetben szerintem az a legjobb megoldás, ha a tőlünk telhető dolgokat megtesszük és bízunk a legjobbakban és imádkozunk.

 

 

 

LEGYÜNK TÜRELMESEK, ÉS VIGYÁZZUNK MAGUNKRA ÉS EGYMÁSRA !

Puszi és ölelés

20181228_230729_0001.png

Lassuljunk le ! Tovább
Március...

Március...

heat-therapy.jpg

      Már nyolc napja március van. Ez nem csak azt jelenti, hogy már elméletileg tavasz van, ha még az időjárás nem is azt mutatja néha, de ez a hónap a nők számára igazán különleges. Most nem a nők napjáról beszélek. Igaz, ez is fontos de ettől van egy sokkal de sokkal fontosabb dolog ebben a hónapban. 

A március az endometriózis hónapja. Ez egy nagyon csúnya, és sajnos egyre sűrűbben előforduló betegség és sajnos nagyon súlyos következményei is lehetnek , ha nem veszik észre időben.

    Na, de mi is ez a betegség ? Endometriózisról akkor beszélünk, ha a méh belső nyálkahártyája (endometrium) a méh üregén kívül is megjelenik, s mivel ugyanúgy követi a hormonálisan vezérelt menstruációs ciklus változásait, a különböző területeken felgyülemlő véres váladék változatos panaszokat okoz. Endometriózis esetén a rendellenes helyre került méhnyálkahártya szövet továbbra is úgy viselkedik, mint normális esetben – megvastagodik, leválik, és vérzés kíséretében a mentruációs ciklusok során távozik. A méhüregen kívül elhelyezkedő szövet azonban nem tud távozni a szervezetből, és így „bennragad”. Ha az endometriózis a petefészkeket érinti, endometriómáknak nevezett ciszták alakulhatnak ki. A környező szövet irritálttá válik, végül hegesedés és összenövések (a szerveket összekötő rendellenes szövet) jelenhetnek meg. Az endometriózis (néha igen komoly) fájdalmat okozhat, főként a menstruációs ciklus alatt. Meddőségi problémák szintén felléphetnek. Szerencsére azonban számos hatásos kezelési lehetőség áll rendelkezésre.

     Sajnos egyre több helyen hallok erről a betegségről. Sajnos ez a betegség nem válogat, lehet tinédzser, vagy lehet klimax előtt álló nő is akinek kialakulhat. Ezek mellett pedig nagyon nehéz észre venni időben, mert hát azt mondták, hogy az normális, hogy a menstruáció fáj . Nem így van ! Mi nők figyeljünk oda a jelekre. Mi nők figyeljünk oda a testünkre. Mi nők...ne fogadjuk el azt, ha fáj !

Tegyünk érte !

    Én azok a szerencsés nők közzé tartozok, akik nem szenvednek ettől a betegségtől. Viszont attól függetlenül egyre jobban foglalkoztat a téma, mivel fiatal vagyok és egyszer majd én is szeretnék édesanya lenni, és maga a tudat, hogy bármikor megtörténhet velem ez a szörnyűség nagyon megrémít. Sok utánaolvasgatásnak, kutatómunkának köszönhetően úgy döntöttem, hogy pár dologban változtatom kell azért, hogy ez a rémület a legeslegminimálisabb legyen . 

   Az évek során egy dologra nagyon rájöttem és megtanultam és nagyon megtanították nekem. Azt, hogy a prevenció mennyire fontos. Maga azzal, hogy próbáljuk megelőzni a betegséget, legyen az egy megfázás amire vitaminokat szedünk, vagy attól komolyabb , máris kevesebb esélye van arra hogy betegek legyünk. 

Szóval úgy döntöttem , hogy a tőlem telhetőt megteszem azért, hogy a legkevesebb esélye legyen annak, hogy a rémület ami bennem van az valóra váljon.

Kitűztem magamnak három dolgot amit nagyon próbálok betartani (több kevesebb sikerrel):

1. Étkezés: első sorban lemondtam a cukorról , bár eddig se ettem annyira cukros ételeket és nem is mondhatom azt, hogy annyi sok cukros italt ittam volna, de ugye sok kicsi sokra megy. Így hát még a cukrozott kávéról is lemondtam, illetve amennyire csak tudtam még a finom édességekről is lemondtam.  Amikor csak tudok, próbálok arra is odafigyelni, hogy a szénhidrátot is csökkentsem, és itt volt talán az egyik legnehezebb dolog.Mivel a tésztaféléket én nagyon szeretem, ezt volt a legnehezebb leminimalizálni. Hányszor van olyan nekem a munkában, hogy úgy rendelnék , ennék egy kis spagettit vagy bármi olyan dolgot aminek a tésztához van a köze , de nem ! Zöldség és salátafélék. Bevallom , az elején kicsit nehéz volt és mindig kicsit hiányt éreztem , de sokkal jobban érzem így magam. Illetve ezek mellet még kevesebb húst is próbálok fogyasztani, és az az érdekes, hogy talán ezt a legkönnyebb betartani.

2. Mozgás: hát igen, ez mindig is foglalkoztatott, hogy jó lenne már elkezdeni kicsit intenzívebben sportolni , de mindig találtam olyan kifogást ami miatt nem kezdtem el. Viszont most, hogy már egy jó ideje napi 8 órát szinte egy helyben ülök a gép előtt már érzi a testem és jelzi, hogy mozogni kellene, nem sokat és nem is minden nap. Viszont az amikor edzek vagy jógázok egy kicsit , az csodákra képes. Azt megtanultam viszont hogy ebben az esetben ugye a halogatás a legrosszabb amit tehet az ember, így amikor csak tudom és időm is engedi próbálom még a munkába indulás előtt beiktatni 10-15 perc tornát. 

3. Stresszfaktorok kiiktatása: nem hiába hagytam ezt legutoljára. Ez a legnehezebb a három dolog közül . Tudományosan kimutatták, hogy nagyon sok betegség stressz alapon is kialakulhat és hiába mondják azt az orvosok a páciensnek, hogy kevesebbet idegeskedjen, aggódjon, nem olyan könnyű ez. Próbálom én hogy a munkahelyi dolgokat ott hagyjam a munkában amikor végzek, és azt is próbálom hogy a magánügyeimet a munkahelyen kizárjam úgymond, de nem mindig sikerül, ezért viszont minden nap meg kell küzdjek. Ebben sokat segít a jóga és az , hogy mikor kicsit stresszesebb vagyok próbálok a jó dolgokra koncentrálni az életemben. 

    Lehet kicsit alap dolgoknak látszanak ezek a dolgok amiket próbálok betartani, mert hát ezt minden ember valamennyire próbálja több-kevesebb sikerrel. Viszont hiszek abban, hogy ezzel a három dologgal ha tényleg figyelünk rá, akkor nagyon sok rossz dologtól megkíméljünk magunkat !

 

                                                                    akarat.jpg

puszi és ölelés

20181228_230729_0001.png

 

 

 

Március... Tovább
Egy igazán különleges könyvajánló

Egy igazán különleges könyvajánló

Sziasztok !

777708ce09a68ebb629a645bf7966701-01.jpeg

   Remélem, hogy mindenkinek jól telt eddig a 2020-as éve. Nekem eddig nagyon jól és sajnos nem sajnos, de nagyon gyorsan is. Egy kicsit az elmúlt másfél hónapról: egyszerű megmagyarázni, mert az egész januári hónapot tanulással töltöttem . Nagyon kevés időm volt így is, így hát nem volt már arra is időm, hogy megfelelő minőségű tartalmat gyártsak Nektek. Azt meg egyáltalán nem akartam, hogy csak azért írjak valamit, hogy legyen valami, mert az nem én vagyok. Így hát úgy döntöttem , hogy a blogot és az instagrammot is kicsit hanyagolni fogom és koncentrálok a tanulásra.( de ezt már lehet tudjátok, mert ezt leírtam az instagram oldalamon)

A jövőről : mivel lejárt a vizsgaidőszak most már egy kicsit több időm lesz mindenre, bár munka mellett elég jól meg kell tervezzek mindent, hogy a szeretteimre, a blogra , az olvasásra elegendő időm legyen. Viszont azt megígérhetem, hogy több ilyen szünet nem lesz , ami a blogbejegyzéseket illeti. :)

 MOST :

Az elmúlt időben fantasztikus könyveket kaptam ajándékba, és mindet be szeretném Nektek mutatni. Nehezen döntöttem, hogy mégis melyikkel kezdjem, de végül döntöttem és választottam. Nem hiába kezdtem így a mai bejegyzést, mert a kiválasztott könyvem nem másról szól, mint a Most pillanatáról.

20200210_155551_2.jpg

 A MOST hatalma - Eckhart Tolle

Eckhart Tolle egy német származású kanadai író, előadó és spirituális tanító. Napjainkban a világ tíz legvagyonosabb önfejlesztőinek egyike. Van saját online TV-s csatornája, és üzleti vállalkozása is.

 A MOST hatalma:

Ez a könyv egyfajta szavakon túli hatalomról szól, és képes elvezetni minket egy - a gondolataink mögött lévő - jóval csöndesebb helyre, ahol megoldódnak gondolat teremtette problémáink, s felfedezzük, mit is jelent létrehozni egy szabadabb életet, illetve segít megélni a most pillanatát és elengedni a múltat. Segít megtudni az örök kérdésre a választ: hogyan legyek más, jobb. Olvasása közben az ember sok mindenre rájön: pl. arra, hogy lehet, amit eddig helyesnek gondolt, pont az, ami akadályozta őt a kiteljesedésben. Egy biztos: ha nem csak olvasod, de el is gondolkodsz rajta, egész másként fogod látni a dolgokat körülötted. Meg tanulod értékelni azt amid van és a jelenlegi pillanatot, még abban is segít hogy ha valami negatív dolog történik az életedben, hogyan dolgozd fel.

Mivel maga a könyv nem annyira hosszú (189 oldal) azt hittem, hogy hamar ki tudom olvasni, de rájöttem , hogy nem lehet. Pedig én nagyon hamar kitudok olvasni egy könyvet ha nagyon megtetszik, és ez ilyen. Ehhez képest pont egy hónapig olvastam. Viszont szerintem így volt a legjobb.

Kedvenc idézetek: 

 Hogyan tudod folyamatosan fenntartani a MOST-ban való jelenlétet ? Tedd szokásoddá , hogy  megkérdezed magadtól : Mi zajlik bennem ebben a pillanatban ?

 Azonnal megtalálod Istent, amint ráébredsz, hogy nem kell keresned őt.

 Akárhol is vagy, légy ott teljesen!

Pontozás :

Borító : 5/5

Cím : 5/5

Tanulság : a múlt elengedése, a jelen megélése.

 

Eckhart Tolle csatornája: https://www.youtube.com/user/EckhartTeachings/videos

A könyv : https://www.libri.hu/konyv/eckhart_tolle.a-most-hatalma-2.html

 

 

 Mindenkinek szívből ajánlom ezt a könyvet !

 

Eddigi könyvajánlóim:

https://coffeebreakmoments.blog.hu/2019/10/27/a_konyv_amit_nem_tudtam_letenni

https://coffeebreakmoments.blog.hu/2019/09/10/konyvajanlo_318

https://coffeebreakmoments.blog.hu/2019/10/06/konyvajanlo_744

 

Puszi és ölelés

 20181228_230729_0001.png

 

Egy igazán különleges könyvajánló Tovább
A könyv, amit nem tudtam letenni

A könyv, amit nem tudtam letenni

Sziasztok,

20191024_222528_0000.png

  Szerintem az az ember aki szeret olvasni járt már úgy ahogy én. Pontosabban úgy, hogy talált egy olyan könyvet amit nem tudott letenni, és amikor nem olvasta az járt a fejében, hogy mi lesz a könyv vége. 

 Nos az a könyv amit most a harmadik könyvajánlómon írni szeretnék, az pont ilyen, vagyis számomra ilyen volt amikor olvastam, és bármikor újra és újra kiolvasnám. Nem is húzom tovább az időt, ismerjétek meg az én őszi kedvencemet, Delia Ovenstől "Ahol a folyami rákok énekelnek "cmű könyvet.Nagyon sok helyen láttam már, és nagyon jókat is olvastam róla. Mivel nem volt alkalmam megvenni, inkább letöltöttem a tabletemre és ott olvastam el. 

20191023_154345.jpg

  Már van lassan három hete, hogy elolvastam, de még mindig a könyv hatása alatt vagyok, és sokszor eszembe jut az egész tartalma és a benne rejlő dolgok. 

  A történet főhőse a lápvidéken sorsára hagyott kislány, Kya Clark, aki az évek során elszigeteltségében az önellátást meg kell tanulnia, s alig érintkezik a többi emberekkel.Az első szerelem azonban Kya életét is felforgatja: a közeli kisvárosban élő Tate megtanítja olvasni, és ő az, akivel a lány osztozni tud a természet és a költészet szeretetében is. Ám nem Tate az egyetlen, aki érdeklődik a különleges, magának való  fiatal leányzó iránt.  Egy rejtélyes gyilkosságot követően a helyi közösség felbolydul, és a gyanú hamarosan a mocsárban magányosan élő ,,Lápi Lányra" terelődik. Az Ahol a folyami rákok énekelnek egyszerre fordulatos krimi, érzékeny fejlődésregény, valamint a vadon és az emberi lélek lenyűgöző természetrajza. Ezek mellett megmutatja az olvasónak, hogy egy ember milyen fejlődéseken tud keresztül menni és hogy milyen a természetben élni úgy, hogy csakis a természetre számíthat...

 A kötetet harminckilenc nyelvre fordították le, s hosszú ideig vezette a New York Times listáját.  Néhány hónap alatt több mint kétmillió példány kelt el belőle, Reese Witherspoon pedig beválogatta könyvklubjának ajánlott olvasmányai közé, sőt: a színésznő produkciós cége filmet készít a történetből (amit én borzasztóan várok már).

 Nehéz nekem olyan könyvre találni ami ennyire betud férkőzni a szívembe, nem mondom, hogy nem volt már ilyen, már volt, de arról majd a későbbiekben mesélni fogok. Viszont ez a könyv annyira kellemes meglepetés volt nekem, maga a történet, maga az, ahogy egy mocsarat milyen szép jelzőkkel tudnak illetni. 

 Többet nem is szeretnék leírni a könyvről mert szerintem valami olyat kikotyognék róla ami az egész könyv varázsát lelőné, így inkább csak annyit mondok még, hogy OLVASD EL !!!

Pontozás:

Cím: 4,5 / 5 (nagyon titokzatos , és inkább csak a végén , vagy a könyv közepén ébred rá az olvasó, hogy miért pont ez a címe)

Borító: 5/5

Stílus: 5/5 -magával ragadó 

Cselekmény,izgalom: 5/5

Könyv hossza: 426 oldal, pont megfelelő

Kedvenc gondolat:

" Sose becsüld alá a szívet,

Olyan tettekre képes, amit az elme fel sem foghat..."

  A könyv minden könyvesboltban megtalálható, illetve ha te is inkább ebookon, vagy tableten szeretnéd elolvasni, írj instagrammon nekem egy üzenetet és elküldöm neked :).

Eddigi könyvajánlóim:

1. https://coffeebreakmoments.blog.hu/2019/09/10/konyvajanlo_318

2 .https://coffeebreakmoments.blog.hu/2019/10/06/konyvajanlo_744

 

Puszi és ölelés

20181228_230729_0001.png

A könyv, amit nem tudtam letenni Tovább
Top 4 podcast

Top 4 podcast


b91b6801e3749b70f07505a5501d05ad.jpg

 

Sziasztok,

 Mivel egyre jobban nő a podcastok népszerűsége már Magyarországon is, úgy gondoltam, hogy én megmutatom Nektek, hogy én kiket szoktam hallgatni akár utazás, főzés vagy takarítás közben .Még mielőtt belekezdenék a felsorolásban és elmondanám, hogy kit miért hallgatok, annyit el kell mondjak, hogy egytől egyig mindegyiket spotify-on hallgatom. 

1. The Ikonns

img_4289.jpeg

   A podcastnak két házigazdája van, Alex és Mimi Ikonn. Ők fegy családot alkotnak mivel férj és feleségről van szó. Angliában élnek és van mind a kettőjüknek egy youtube csatornájuk . A podcastjuk témája az álmok megvalósítása. Hogyan érje el az ember az álmát, és ha eléri azt hogyan kezelje hogyan gyarapítsa tovább. Betekinthetünk a vállalkozói életbe is, illetve elmesélik a tapasztalataikat, hogy ők hogy élik meg azt, hogy szülők lettek, hogyan oldják meg a nehéz helyzeteket az életükben. Angolul van a podcast, viszont nagyon érthetően beszélnek benne, így könnyen érthető is az emberek számára.

Elérhetőségek:

Podcasthttps://open.spotify.com/show/1p0ugV0BK2Ib55iyHw7JYk?si=iT_JQV5_ROuXrNpGswIAHw

Youtube:

Mimi:https://www.youtube.com/user/MimiIkonn

Alex: https://www.youtube.com/user/AlexIkonn11

Instagram:

Mimi:https://www.instagram.com/mimiikonn/

Alex: https://www.instagram.com/alexikonn/

 

2. Fatimapanka

unnamed.jpg

   Szerintem őt nem kell már senkinek se bemutassak, volt már róla szó a blogon, csak akkor épp a kedvenc youtubereim közzé soroltam őt. Amennyire szuperek a videói, annyira szuperek a podcast részei is. Aki esetleg még nem ismeri, elmesélem nektek hogy kicsoda is. Fati, egy youtuber, vállalkozó, vegán életmódot folytató kismama. Nagyon sokféle témát vázol fel. Mint például az influencerség, a vegán életmód, külföldi költözés, pozitív testkép, és még sorolhatnám...

Elérhetőségek:

Podcast: https://open.spotify.com/show/1AC87a5vO8S7tXLvxpLrsm?si=FA4eM481RouySUO_FanG6g

Instagram: https://www.instagram.com/fatimapanka/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCQUIaRTYQJWnrHEYgQKEbtA

Facebook podcast csoport: https://www.facebook.com/groups/305730276847520/

3. Párnacsata

64886525_631997810645056_5984546412944663000_n.jpg

   Nos, ennek a podcastnak három csodás nő a tulajdonosa: Júlia Inzsöl (Heyjulie), László Viktória, Gergely-Hevesi Barbara.Júliáról is már volt szó a blogon, mivel ő neki is van egy youtube csatornája, és az egyik nagy kedvencem. Vikit instán követem és nagyon jó tartalmai vannak, Barbit pedig azért szeretem mert a podcastból kiderült, hogy nagyon sok dologban egyetértünk, és van olyan pillanat, amikor olyan, mintha saját magamat hallgatnám.  Ők is rengeteg fajta témát dolgoznak fel : időmenedzsment, felnőtt barátság, párkeresés, karierr, nőgyógyászat, pszichológia. 

Elérhetőségek:

Podcast: https://open.spotify.com/show/2h0SbWaILfSu25kRVyaVdb?si=CvsRD-YdRx2QezRmD0a6Ag

Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/parnacsatapodcast/

Instagrammok:

Júlia :https://www.instagram.com/heyheyjulie/

Viki:https://www.instagram.com/malnaspite/

Júlia youtube: https://www.youtube.com/channel/UCqPxHoAUIofwAcU9AD-fT6Q

Viki youtube: https://www.youtube.com/user/malnaspitevlog

 

4. Lapozz a 99-re!

szabados_agnes2.jpg

 Régen amennyire nem szerettem olvasni most annyira szeretek.Ez a podcast könyvekről szól. Szabados Ági hétről hétre fantasztikus tartalmakat gyárt amik a könyvek mögötti történetekről , különböző könyvekről szól, minden olyan embernek akik szeretnek olvasni. 

Podcast: https://open.spotify.com/show/0hR6hB8fjrtArwgQWJmBQW?si=1p_XM3O2SjOjqC5zJpk23g

 

Remélem ti is annyira fogjátok hallgatni és szereti őket, mint én!

PUSZI ÉS ÖLELÉS

20181228_230729_0001.png

 

Top 4 podcast Tovább
Könyvajánló #2.

Könyvajánló #2.

Sziasztok,

1998cam_2019_10_06_18_56_00_fn.jpg

 

    Nem tudom miért, de ilyenkor ősszel sokkal több kedvem van olvasni könyveket. Mivel sajnos sok időm nincs olvasni, így nem tudok mindig arról a könyvről ajánlót hozni amit legutóbb olvastam. Sokszor egy kis idő kell ahhoz, hogy tudjak normális érthető véleményt mondani egy könyvről, így mindig egy picit késéssel jövök a könyvajánlókkal.

    Nos, a lényeg az, hogy most két könyvet is hoztam Nektek. Mind a kettő egy írótól van, Rhonda Byrne-től. Ennek a csodás szerzőnek van egy sorozata ami a Titokról szól. Arról a titokról, amiket azok az emberek tudják akik elégedettek , sikeresek, és hálásak az életükben. Ezeket tanítják ezek a könyvek, legfőképpen abban segít, hogy a sorsod tényleg a te kezedben van és te irányítod.

1998cam_2019_10_06_18_48_31_fn_1.jpg

 

Az első amit megemlítenék az a "Határtalan gondolatok" című könyv.

A Határtalan gondolatokban, a szerző végigvezet az év napjain, minden egyes napra egy-egy bölcsességet vagy felismerést nyújtva, amelyek összhangban vannak az emberi lényeket irányító törvényekkel.
A gondolatok tovább bővítik a vonzás törvényére vonatkozó ismereteidet, hogy igazán sorsod kovácsa lehess. Több öröm, több fényűzés, több nagyszerűség az év minden egyes napján.

A második pedig  "A titok-10.jubileumi kiadás "

Ez a könyv megmutatja, hogy a Titkot hogyan használhatjuk az élet minden területén, legyen szó:
pénzről, egészségről, kapcsolatokról, vagy a boldogságról úgy általában.
A segítségével felfedezhetünk egy bennünk rejlő, kiaknázatlan erőforrást, amely képes megszépíteni az életünket. A könyv lapjain olyan mai tanítómesterek szólalnak meg, akik már megtapasztalták ezt az erőt.

 

Pontozás :

Cím : 5/5

Borító: 5/5

Stílus: 5/5 maga a csoda

Tanulság belőle : 5/5 , BÍZZ MAGADBAN %

KEDVENC IDÉZET:

    " Az öröm további örömöket vonz. A boldogság több boldogságot. A békesség több békét. A hála több hálát. A jóság több jóságot. A szeretet több szeretetet. Ez belső munka. Nem kell mást tenned világod megváltoztatásához, mint hogy megváltoztatod, amit odabent érzel." (

    "A vonzás törvénye megadja neked, amire gondolsz - ennyi az egész és kész! A vonzás törvénye mindig működik, akár hiszed, vagy érted, akár nem. "

 

            Mindenkinek ajánlom Rhonda Byrne könyveit, de legfőképpen ezt a kettőt. Nagyon sokat segített nekem a nehéz napokon, és nagyon sok mindent tanultam belőlük. 

(a könyveket bármelyik könyvesboltban és online boltokban is megtalálhatóak)

                                                                         

                                                                 Puszi és ölelés

20181228_230729_0001.png

Könyvajánló #2. Tovább
Írjak róla? Írtam róla..

Írjak róla? Írtam róla..

1998cam_2019_09_25_16_50_52_fn.jpg   

    Biztosan tudjátok, hogy van egy magyar kisfiú aki beteg. Zentének hívják és még nincsen 2 éves. Szegény izomsorvadásban szenved, és 700 millió forintra volt (de jó így írni, hogy volt) szüksége ahhoz, hogy megkapja a kezeléshez szükséges gyógyszert. 

Hazudnék, ha azt mondanám Nektek, hogy nem gondoltam az elmúlt pár napban sokszor a kisfiúra. Már csak az a kérdés, hogy miért ?!

zente1eves1400.jpg

    Azon kívül, hogy borzasztóan sajnálom őt és az egész családját és persze nagyon szorítok nekik, hogy minél sikeresebb legyen a kezelés, és hogy minél hamarabb gyógyuljon meg, van még egy ok, amiért sokszor eszembe jutott. Méghozzá az én helyzetem ...

Igazából csak akkor szoktam erről beszélni ha megkérdik, hogy mi van a lábammal..

   Nos...Szüleim szerint teljesen átlagos gyerekkorom volt, ugyan úgy mozogtam mint a társaim és nem is panaszkodtam, hogy fáj e valamim. Aztán első osztályba kerültem.  Elkezdődtek a tornaórák . Lassan-lassan észrevettem, hogy hoppá ! itt baj lehet, nem tudok úgy futni mint a többiek. Sőt, egy idő után nagyon furcsán néztek rám amikor sétáltam. Aztán már felnőtteknek is feltűnt, hogy valami nincs rendben velem. Nem tudtuk, hogy mi van, gyanakodtunk csípőcsúszásra és társaira, de végül kiderült, hogy nem az a bajom. Természetesen nem egyből az első évemben vettek mindent észre, hanem az idő múlásával lassan-lassan. Amikor már 5-8 osztályban jártam a tornatanárom lassan belátta, hogy nem tudok futni, ugrani úgy mint a többiek, és még a többiek lábméretükhöz képest az én lábam kicsi. Volt amikor tornáztam tornaórán, persze teljesen másat mint a többiek, volt amikor nem tornáztam. Eljött a 9.osztály. Bekerültem faluról városra, új suli, új társaság. Mit fogok én itt csinálni tornaórán ? Megoldottuk. Elmentünk egy ortopédushoz aki alaposan megvizsgálta a lábaimat és az elmondott tünetekből amiket elmondtunk és abból amit ő akkor látott kiderült, hogy Achilles- ín megrövidülésem van.  Vagyis maga ez az ín nekem rövid és ezért nem tudok egyensúlyozni amikor teljesen a talpamon állok, ezért nem tudok futni, ugrani, ezért tudok nehezen lépcsőt mászni, ezért 33-as a lábam...Mint kiderült ez azért van mert anyukám nehezen szült meg engem, és az agyam születésem után pár másodpercig nem kaphatott oxigént. 

Nos...mi a megoldás ? Kettő megoldás volt...

1. Megműtik az egyik lábamat, ami kb. 5-10 perces beavatkozást jelentett volna . Aztán persze kb. 3-6  hónapig gipszbe lenne a lábam, plusz, utána természetesen tanuljak meg újra járni, és ez még csak az egyik lábam. Ezután kezdődne a másik lábammal ugyanez. Természetesen ez sem garantálta volna, hogy biztosan helyrejövök, mert már túl későn mentünk az orvoshoz. Ezt a beavatkozást a gyerekeken úgy 3-5 év körül szokták csinálni, de hát nekem akkor még nem volt semmi tünetem annyi idősen.

2. A másik megoldás pedig, próbálom elfogadni, ha fáj akkor tornázni egy kicsit, és élni az életemet tovább.

Mit választottam? A másodikat. 

S miért ?

Így biztosabb. Igaz az orvos azt mondta, hogy ha majd terhes leszek, sokkal nehezebb terhességem lesz egy átlagos terhességnél, de majd ha ott leszek azt is megoldom, mint minden mást . 

Hogy vagyok azóta? Nagyon jól!  Leszámítva azt, hogy sajnos az 5-8 osztályban kapott csúfolásokat soha nem tudom majd elfelejteni. Nem haragszok én senkire, de akkor is mélyen mégis megmaradtak azok a dolgok. Tudjátok amikor gimibe mentem nagyon féltem, hogy ugyan úgy fognak csúfolni, de aztán nem. Semmi nem volt, szerencsére nem foglalkozott úgymond ezzel a dologgal senki, és egyetemen se. Azóta senki se. Sőt, inkább segíteni próbálnak :).

Mit érzek én ? HÁLÁT ! Hálát azért, hogy tudok járni, hálát azért mert érzem, hogy van lábam (még ha néha pokolian fáj, de van). Hálát azért mert e dolog miatt picit együtt tudok érezni a fogyatékkal élőkkel. Hálát tudok azért is mondani, mert nem lett nagyobb baj, és mert a sok apró kis dolgot leszámítva, hogy nem tudok annyira lépcsőzni a mai napig, vagy , hogy 33-34-es lábam van, nincsen semmi bajom. Boldog vagyok így, ezzel a dologgal. E nélkül nem lennék én!

   Ezért gondolok annyit a kicsi fiúra, mert szegény semmiről nem tehet, és sokkal rosszabb helyzetben van mint én valaha is voltam, és mert borzasztóan megérdemelné azt, hogy rendes gyerekkora legyen és majd később egy teljes felnőtt életet tudjon élni !

  Azért írtam le ezt mindet, hogy TE, aki ezt eddig végigolvastad, most állj meg 1 percre és Adj Hálát Istennek, hogy egészséges vagy és, hogy tudsz járni !

 

                                  Köszönöm, hogy elolvastad és, hogy Hálát adtál !

20181228_230729_0001.png

 

 

Írjak róla? Írtam róla.. Tovább
süti beállítások módosítása